torsdag 30 augusti 2012

Sunday roast

Tillredde och avnjöt en hederlig sunday roast i söndags. Svin(lamm)smaskigt!

Köpte lammfileer (Pirkka har de bästa, tro det eller ej!) och skar dem i skivor och stekte snabbt i smör.

Sköljde två blomkålshuvuden och kokade dem. Hällde ut vattnet och Hällde därefter i lite mjölk och massa smör samt lite vitpeppar,svartpeppar och salt. Samt lite mer smör. Mixade skiten till en robust mos (dock ej för lent, sparar sånt till den tandlösa tiden).

Stekte lite haricot verts och körsbärstomater i olivolja. Kryddade med himalayasalt och balsamico.

Slängde i en burk matlagningsgrädde i den ännu varma lammlösa stekpannan och lät det puttra upp. Lade till lite rött vin, oxfond och kryddor. Blandade.

Avnjöt måltiden samt resten av rödvinet. Nomnomnom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!